video corpo

interior wall acoustic panel / in wood fiber / perforated / commercial
JOSÉ ESTEVÂO SCHOOL by José Bernardo Távora Valchromat

{{requestButtons}}

Characteristics

  • Applications:

    for interior walls

  • Material:

    in wood fiber

  • Other characteristics:

    perforated

  • Market:

    commercial

Description

The refurbishment of José Estêvão Secondary School in Aveiro was designed by Portuguese architect José Bernardo Távora. The project formed part of Parque Escolar, a nationwide plan to refurbish education infrastructure.

The aim is to maintain the existing school’s essential structure and its close links to the city, focusing the expansion on the central schoolyard, uniting separate buildings and creating a new outdoor roofed sports facility, along with an indoor area for physical education and new changing rooms.

Black and green Valchromat was used as soundproof panelling in one of the sports halls and some classrooms, and brown was used for the multipurpose hall. Yellow Valchromat was used to clad the walls of corridors and classrooms, and red was also used for one corridor.

The overall purpose was to make a visible improvement in living conditions for everyone at the school and bring the aesthetics up to date.

Other Valchromat products

Projects